Usuwanie znajomych VKontakte

Usuwanie osób z listy znajomych w VK jest standardową funkcją dostarczaną przez administrację każdemu użytkownikowi tej sieci społecznościowej. W większości przypadków proces usuwania znajomych, bez względu na powód, nie wymaga od ciebie skomplikowanych i nie zawsze wyraźnych działań.

Chociaż administracja VKontakte i zapewnia możliwość usuwania znajomych, ale w społeczności. sieć nie ma funkcjonalności, która mogłaby być przydatna. Na przykład nie można usunąć wszystkich znajomych naraz - w tym celu trzeba zrobić wszystko wyłącznie ręcznie. Dlatego, jeśli masz tego rodzaju problemy, zaleca się przestrzeganie pewnych wytycznych.

Usuwamy znajomych VKontakte

Aby usunąć znajomego VK, musisz wykonać minimum akcji, które przechodzą głównie przez standardowy interfejs. Jednocześnie musisz wiedzieć, że po tym, jak znajomy opuści twoją listę, pozostanie w subskrybentach, czyli wszystkie twoje aktualizacje będą widoczne w jego kanale wiadomości.

Jeśli usuniesz osobę na zawsze, zwłaszcza z powodu niechęci do kontynuowania komunikacji, zaleca się zablokowanie jej strony za pomocą funkcji Czarna lista.

Wszystkie możliwe przypadki usunięcia znajomych można podzielić tylko na dwa sposoby, w zależności od globalnego charakteru twojego pragnienia.

Metoda 1: Metody standardowe

W takim przypadku będziesz potrzebować standardowej przeglądarki internetowej, dostępu do strony VK i, oczywiście, połączenia internetowego.

Warto wiedzieć, że aby wykluczyć kumpli, a także w przypadku usunięcia strony, otrzymasz dedykowany przycisk.

Zwróć uwagę na możliwość zastąpienia usunięcia przez blokadę użytkownika. W tym samym czasie twój były przyjaciel opuści sekcję w ten sam sposób. „Przyjaciele”, z jedną różnicą, że nie będzie już mógł odwiedzić Twojego osobistego profilu VKontakte.

  1. Przejdź do serwisu społecznościowego, podając swoją nazwę użytkownika i hasło.
  2. Przejdź do głównego menu po lewej stronie strony do sekcji „Przyjaciele”.
  3. Tab „Wszyscy przyjaciele ...” znajdź konto osoby, która ma zostać usunięta.
  4. Naprzeciwko awatara wybranego użytkownika najedź myszą na przycisk "… ".
  5. W menu rozwijanym wybierz „Usuń z znajomych”.

Ze względu na powyższe działania osoba opuści sekcję ze znajomymi, przechodząc do „Subskrybenci”. Jeśli chciałeś tego dokładnie, problem można uznać za całkowicie rozwiązany. Jednakże, jeśli to konieczne, całkowite pozbycie się osoby, zaleca się wykonanie dodatkowych czynności.

  1. Wróć do strony głównej za pomocą elementu „Moja strona” w lewym menu głównym.
  2. Pod podstawowymi informacjami o użytkowniku znajdź dodatkowe menu i kliknij „Subskrybenci”.
  3. Zakończenie zależy od liczby subskrybentów.

  4. Znajdź na liście osób, które niedawno zostały usunięte z przyjaciół, najedź myszą na jego awatara i kliknij ikonę krzyża „Zablokuj”.

Ponadto standardowa funkcjonalność VKontakte umożliwia usuwanie znajomych w inny sposób.

  1. Przejdź do strony osoby, którą chcesz usunąć z listy znajomych, a pod awatarem znajdź napis „Jesteście przyjaciółmi”.
  2. Strona musi być funkcjonalna - zablokowanych lub usuniętych użytkowników nie można usunąć w ten sposób!

  3. Otwórz menu rozwijane i wybierz „Usuń z znajomych”.
  4. Jeśli to konieczne, kliknij pod przyciskiem awatara "… ".
  5. Wybierz element „Zablokuj ...”.

W tym przypadku problem z usunięciem przyjaciół VKontakte można uznać za całkowicie rozwiązany. Jeśli zrobiłeś wszystko poprawnie, użytkownik opuści listę przyjaciół i subskrybentów (jeśli chcesz).

Ważne jest, aby pamiętać, że ta technika jest odpowiednia tylko do usuwania jednego lub więcej przyjaciół. Jeśli musisz pozbyć się wszystkich ludzi naraz, zwłaszcza gdy ich liczba przekracza 100, cały proces staje się znacznie bardziej skomplikowany. W takim przypadku zaleca się zwrócenie uwagi na drugą metodę.

Metoda 2: zbiorcze usuwanie znajomych

Metoda wielokrotnego usuwania znajomych oznacza pozbycie się wszystkich ludzi bez wyjątków. W takim przypadku należy użyć narzędzia innej firmy niż standardowej funkcji VKontakte, jak w pierwszej metodzie.

W żadnym wypadku nie należy pobierać programów, które wymagają podania loginu i hasła. W takim przypadku istnieje bardzo duże prawdopodobieństwo utraty dostępu do strony osobistej.

Aby rozwiązać problem z usunięciem wszystkich znajomych, użyjemy specjalnego rozszerzenia dla przeglądarki internetowej Google Chrome - menedżera VK Friends. Oznacza to, że na podstawie powyższego, najpierw musisz pobrać i zainstalować przeglądarkę internetową na swoim komputerze i dopiero wtedy przystąpić do rozwiązania problemu.

  1. Otwórz najnowszą wersję Google Chrome, przejdź do oficjalnej strony rozszerzenia w sklepie internetowym Chrome i kliknij „Zainstaluj”.
  2. Możesz również skorzystać z wewnętrznych rozszerzeń wyszukiwarki Google Web Store i znaleźć żądany dodatek.
  3. Nie zapomnij potwierdzić instalacji rozszerzenia.
  4. Następnie musisz zalogować się do serwisu społecznościowego VKontakte przy użyciu nazwy użytkownika i hasła.
  5. W prawym górnym rogu przeglądarki znajdź ikonę rozszerzenia VK Friends Manager i kliknij na nią.
  6. Na stronie, która się otworzy, upewnij się, że wyświetlane są dokładne informacje o twoich znajomych (liczba).
  7. Naciśnij przycisk „Zapisz wszystko”aby utworzyć listę, która zawiera wszystkich znajomych do dalszego usunięcia.
  8. Wpisz dowolną nazwę według własnego uznania i potwierdź wpis przyciskiem „OK”.
  9. Nowa partycja tabeli powinna pojawić się na ekranie. „Zapisane listy”. Tutaj musisz zwrócić uwagę na kolumnę „Przyjaciele”.
  10. Kliknij trzecią ikonę z wyskakującym okienkiem. „Usuń ze znajomych wszystkich, którzy są na tej liście”..
  11. Potwierdź akcję w otwartym oknie dialogowym.
  12. Poczekaj na zakończenie procesu.

Nie zamykaj strony rozszerzenia, dopóki usuwanie nie zostanie zakończone!

Po wykonaniu wszystkich powyższych czynności możesz wrócić do strony VKontakte i osobiście sprawdzić, czy lista znajomych została wyczyszczona. Natychmiast zauważ, że dzięki temu samemu dodaniu możesz łatwo przywrócić wszystkich usuniętych znajomych.

Rozszerzenie przeglądarki VK Friends Manager zapewnia funkcjonalność wyłącznie do czyszczenia listy znajomych. Oznacza to, że wszystkie usunięte osoby będą w Twoich subskrybentach, a nie na czarnej liście.

Między innymi za pomocą tego samego dodatku możesz usunąć nie tylko wszystkich swoich znajomych, ale także pewną grupę osób. W takim przypadku będziesz musiał połączyć standardową funkcjonalność VK z funkcjami menedżera VK Friends.

  1. Wpisz VK.com i przejdź do sekcji w menu głównym. „Przyjaciele”.
  2. Korzystając z odpowiedniej listy sekcji, znajdź i rozwiń element „Listy przyjaciół”.
  3. Na samym dole kliknij „Utwórz nową listę”.
  4. W tym miejscu musisz wprowadzić dowolną wygodną nazwę listy (aby ułatwić dalsze korzystanie z aplikacji), wybierz osoby, które chcesz usunąć i kliknij przycisk „Zapisz”.
  5. Następnie przejdź do strony rozszerzenia Menedżer znajomych VK przez górny panel Chrome.
  6. Pod napisem „Zapisz wszystko”, wybierz nowo utworzoną grupę użytkowników z listy.
  7. Naciśnij przycisk „Zapisz listę”, wprowadź nazwę i potwierdź tworzenie.
  8. Następnie musisz zrobić to samo, co w przypadku usunięcia wszystkich przyjaciół. To znaczy w tabeli po prawej stronie kolumny „Przyjaciele” Kliknij trzecią ikonę z symboliczną wskazówką i potwierdź swoje działania.

Po pomyślnym usunięciu możesz bezpiecznie odinstalować to rozszerzenie lub powrócić do korzystania z preferowanej przeglądarki internetowej.

Ważne jest, aby pamiętać, że jeśli masz wielu kumpli i chcesz wyczyścić listę znajomych, pozostawiając niewielką grupę osób, możliwe jest również korzystanie z tej aplikacji. Aby to zrobić, przede wszystkim wykonaj wszystkie opisane czynności, aby utworzyć listę VKontakte, ale uwzględnij tylko te osoby, które chcesz opuścić.

  1. Przejdź do strony rozszerzenia i zapisz wcześniej utworzoną listę.
  2. W tabeli, która pojawia się w kolumnie „Przyjaciele” kliknij drugą ikonę z podpowiedź „Usuń wszystkich, których nie ma na tej liście”.
  3. Po zakończeniu procesu dezinstalacji możesz bezpiecznie wrócić na stronę VK.com i upewnić się, że pozostaną tylko osoby, które wybrałeś.

W przypadku obu tych metod można całkowicie usunąć dowolnego znajomego bez żadnych problemów i obaw. Blokuj użytkowników tak, jak w każdym przypadku, tylko w trybie ręcznym.

Jak usunąć znajomych, musisz sam zdecydować, na podstawie osobistych preferencji. Powodzenia!

Obejrzyj film: Как увидеть скрытых друзей любого человека Вконтакте. Фишки и секреты ВК! (Styczeń 2020).

Loading...